STICHTING MADAME JEANET
Bureau en uitgeverij voor multicultureel onderzoek en bijzondere producties


___________________

Wat doet stichting
Madame Jeanet?

publicaties & projecten

bestellen

contact_____________________________________________________________________________________________

Stichting Madame Jeanet

Als non-profit projectbureau en uitgeverij werkt Madame Jeanet samen met culturele instellingen, overheden en andere uitgeverijen.

Het eerste project was het Rotterdams Kookboek, een culinair-antropologisch onderzoek naar eetgewoontes van verschillende bevolkingsgroepen in Rotterdam. De teksten van Linda Roodenburg, de foto's van Carel van Hees en het ontwerp van Irma Boom vormen een informatief, culinair en visueel spektakel van ruim 500 pagina's.

Het Rotterdams Kookboek geeft een optimistisch en realistisch beeld van de moderne stad, de veel kleurige bevolking en de manier waarop verschillende culturen geleefd en beleefd worden. De respons op het boek is groot. Inmiddels is de vierde en herziene editie verschenen en zijn er ruim 25.000 exemplaren verkocht.

Dankzij dit succes is het uitgegroeid tot een inspiratiebron voor degenen die zich betrokken voelen bij de multiculturele samenleving. Een project dat nieuwe activiteiten in cultureel, culinair en sociaal-maatschappelijk verband genereert.__________________________________________________________________________________________


NIEUW:

ZIE DE MENS
Linda Roodenburg

Productie: Stichting Madame Jeanet
Ontwerp: Emma van Beek
Uitgeverij AtlasContact

isbn 978 90 450 2752 4

288 pag.

eerste druk oktober 2014


Een zoektocht langs de wondere wereld van schedelmeten, rassenkunde, eugenetica en ander onderzoek uit het verleden dat we liever vergeten maar dat ons veel kan vertellen over de oorsprong van vooroordelen en onderbuikgevoelens die menigeen herkent maar ook ontkent; oftewel een boek over vergeten en verdrongen hoofdstukken uit de westerse wetenschap die onze blik op de medemens diepgaand heeft beinvloed, oftewel een boek dat ingeslepen denkbeelden over normaal en niet normaal, over beschaafd en achterlijk of primitief relativeert en actualiseert en dat, wie weet, bijdraagt aan een soepeler omgang tussen soortgenoten.

Met ruim 100 foto's uit archieven in binnen- en buitenland.